Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Anyagcserét és zsírégetést gyorsítók
  2023-12-16 23:58:04, szombat
 
  Anyagcserét és zsírégetést gyorsítók : zabkorpa, diófélék, hüvelyesek, spárga, paprika

Mindenki arra vágyik, hogy felgyorsuljon az anyagcseréje, merthogy mindenki úgy tudja, hogy a gyorsabb anyagcsere gyorsabb fogyást, azaz testsúlycsökkenést ígér.

De mi is az anyagcsere?
Az anyagcsere egy olyan folyamat, mikor a testünk energiává alakítja az elfogyasztott ételt. A testünknek ugyanis mindig energiára van szüksége, még abban az esetben is, amikor pihenünk. Energiára van szükség a légzéshez, a hormonok előállításához vagy a sejtek helyreállításához.

Hogy lehet az, hogy valaki könnyen és egyszerűen le tud fogyni vagy el sem hízik, míg másoknál akkor sincs szemmel látható eredmény, ha éppen mindent megtesznek a fogyás érdekében?

Nos, az anyagcserét sok minden meghatározhatja és befolyásolhatja. Ilyen például a test mérete és összetétele. Azok az emberek, akik több izomzattal rendelkeznek, sokkal több kalóriát képesek elégetni még nyugalmi állapotban is. A férfiak általában több izomzattal és kevesebb testzsírral rendelkeznek, így jóval több kalóriát tudnak elégetni.

Az életkor is egy fontos tényező az anyagcsere szempontjából, hiszen ahogy öregszünk, úgy egyre kevesebb izomzattal rendelkezünk, ellenben több zsírsejttel leszünk gazdagabbak, ami negatívan hat az anyagcserére is.

Az anyagcserét sok mindennel tudjuk befolyásolni, például ilyen a mozgás, és az is sokat segíthet, ha erősítjük az izmainkat. Egyes táplálékok is a segítségünkre lehetnek az anyagcsere fokozásában. Mutatunk is néhányat.

A koffein egy olyan stimuláns, amely nagyon hatékonyan tudja fokozni az anyagcserét. Blokkol egy adenozin nevű neurotranszmittert, így több dopamin és noradrenalin termelődik, amitől energikusabbak leszünk. Azonban ne fogyasszunk sok koffeint, mivel krónikus stresszválaszt alakíthat ki.

A probiotikus vagy erjesztett ételek - mint a savanyú káposzta vagy a kefir - fokozzák a bélben a jó bélbaktériumok számát. Ezek a baktériumok hatással vannak az epesav metabolizációjára és befolyásolni tudják, hogy mennyi zsírt hasznosítson a szervezet.

A diófélék nagyszerű fehérje- és rostforrásnak számítanak. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak dióféléket, alacsonyabb az inzulinrezisztencia kockázata és gyorsabbá válik az anyagcsere is.

A hüvelyesek is jó rost- és fehérjeforrásnak számítanak. A szervezet nagyon sok energiát használ fel, amikor lebontja ezeket a rostokat és ez a folyamat az anyagcserére is rendkívül pozitívan hat.

Az alma pektinben gazdag. Ez egy olyan oldható rost, amely csapdába ejti a lipidek egy részét a gyomorban. Éppen ezért a szervezet a zsírokat nem raktározza, hanem sikeresen kiüríti a szervezetből.

A halak és a tojás is jó anyagcsere-fokozónak bizonyulnak. A bennük lévő fehérjék olyan összetett vegyületek, amelyek asszimilációjához sok energiára van szükség. A fehérjék nélkülözhetetlen táplálékforrások, hiszen elősegítik a táplálékok termogenezisét, azaz az emésztéshez kapcsolódó energiafelhasználást.

A lencse is segíti az anyagcsere-fokozást, hiszen rostban bővelkedik és nagyon alacsony a glikémiás indexe.

A paprika C-vitaminban gazdag, mintegy 90%-ban vizet tartalmaz és az egyik legjobb zsírégető zöldség.

A spárga egy remek diuretikum. Inulint is tartalmaz, amely egy kiváló prebiotikum. Ez táplálja a bélflóra baktériumait, ami aztán lapos hasat eredményez.

A zabkorpa szintén olyan rostokat tartalmaz, amelyek foglyul ejtik a zsírsejteket. Ezen kívül jóllakottságot biztosít, stabilan tartja a vércukorszintet és csökkenti az ételek utáni sóvárgást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: fehérjeforrásnak, táplálékforrások, nélkülözhetetlen, befolyásolhatja, meghatározhatja, vércukorszintet, termogenezisét, előállításához, bélbaktériumok, energikusabbak, jóllakottságot, stresszválaszt, elfogyasztott, szempontjából, rostforrásnak, felgyorsuljon, segítségünkre, anyagcseréje, rendszeresen, rendelkezünk, rendelkeznek, szervezetből, befolyásolni, baktériumait, anyagcserére, hasznosítson, noradrenalin, fogyasztanak, zsírsejteket, zsírsejttel, anyagcserét, gazdagabbak, összetétele, zsírégetést, fogyasszunk, testzsírral, gyorsabb anyagcsere, olyan folyamat, testünk energiává, elfogyasztott ételt, testünknek ugyanis, hormonok előállításához, sejtek helyreállításához, fogyás érdekében, test mérete, férfiak általában, fontos tényező, anyagcsere szempontjából, segítségünkre lehetnek, anyagcsere fokozásában, olyan stimuláns, adenozin nevű,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nagyon különös  Radikális szeretet  Próbálj meg ...  Adakozás  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Adakozás  Próbálj meg ...  Png nő  Png virág  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Esti kép  Egy hatékony szolga  Png nő  Még csak most kezdődik a nap  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png férfi  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 20  Radikális szeretet  Sose bánj semmit  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  A boldog családok mind hasonló...  Nagyi telefonál  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Fehér virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Fehér virág  Egy hatékony szolga  Png lepke  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép álmokat!  Kaffka_Margit  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fekete-erdő desszert  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Örülök, hogy látlak!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindig jusson idő nevetni  Szívem  Jónás Tamás – Végtelen b...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét  Png csokor  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat 
Bejegyzés Címkék
gyorsabb anyagcsere, olyan folyamat, testünk energiává, elfogyasztott ételt, testünknek ugyanis, hormonok előállításához, sejtek helyreállításához, fogyás érdekében, test mérete, férfiak általában, fontos tényező, anyagcsere szempontjából, segítségünkre lehetnek, anyagcsere fokozásában, olyan stimuláns, adenozin nevű, probiotikus vagy, savanyú káposzta, kefir &#8211, baktériumok hatással, epesav metabolizációjára, diófélék nagyszerű, kutatási eredmények, szervezet nagyon, alma pektinben, olyan oldható, bennük lévő, fehérjék nélkülözhetetlen, táplálékok termogenezisét, emésztéshez kapcsolódó, glikémiás indexe, paprika C-vitaminban, egyik legjobb, remek diuretikum, kiváló prebiotikum, bélflóra baktériumait, zabkorpa szintén, ételek utáni, fehérjeforrásnak, táplálékforrások, nélkülözhetetlen, befolyásolhatja, meghatározhatja, vércukorszintet, termogenezisét, előállításához, bélbaktériumok, energikusabbak, jóllakottságot, stresszválaszt, elfogyasztott, szempontjából, rostforrásnak, felgyorsuljon, segítségünkre, anyagcseréje, rendszeresen, rendelkezünk, rendelkeznek, szervezetből, befolyásolni, baktériumait, anyagcserére, hasznosítson, noradrenalin, fogyasztanak, zsírsejteket, zsírsejttel, anyagcserét, gazdagabbak, összetétele, zsírégetést, fogyasszunk, testzsírral, emésztéshez, alacsonyabb, baktériumok, fokozásában, bizonyulnak, probiotikus, prebiotikum, erjesztett, anyagcsere, hatékonyan, termelődik, egyszerűen, számítanak, táplálékok, megtesznek, izomzattal, kapcsolódó, elősegítik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.